Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου το εσπέρας, παρουσία του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Γερασίμου, η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της κατηχητικής συντροφιάς της Ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο ευλαβέστατος Διάκονος π. Κωνσταντίνος Λαδομένος ομίλησε για την σπουδαιότητα των κατηχητικών σχολείων στη ζωή της Εκκλησίας, παρουσίασε το κατηχητικό έργο που επιτελείται στην Ενορία της Μεγάλης Παναγίας, ευχαρίστησε δε τον Σεβασμ. Ποιμενάρχη μας και τους ιερείς του Ναού, οι οποίοι συμπαραστέκονται στην προσπάθεια κατηχήσεως των παιδιών της Ενορίας.

Τα παιδιά που παρακολουθούν τις κατηχητικές δραστηριότητες της Ενορίας έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ΄ όλη την Ελλάδα, με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Τον λόγο έλαβε στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος, ο οποίος ανεφέρθη στην επικείμενη Εορτή των Χριστουγέννων με την οποία ο Τεχθείς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δίδει την δυνατότητα σε όλους μας να αναγεννηθούμε και να γίνουμε καθαροί και άμωμοι όπως τα παιδιά, για να μπορέσουμε να προσλάβουμε το νόημα της ειρήνης και της σωτηρίας που Αυτός μας χαρίζει.

Εν συνεχεία συνεχάρη τα παιδιά για την όμορφη παρουσία τους καθώς και τους γονείς των που εξακολουθούν να τα εμπιστεύονται στη στοργική αγκαλιά της Μεγάλης Παναγίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος μοίρασε στα παιδιά ως ευλογία χριστουγεννιάτικα δώρα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.