Σε κλίμα κατάνυξης, αγαλλίασης και προσμονής για το μεγάλο γεγονός της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» Ιεράπετρας η εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» και της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία των Ιεροψαλτών της Ιεράπετρας και των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως απέδωσαν ύμνους του αγίου Δωδεκαημέρου.

Στη συνέχεια η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα του Ελληνισμού για τα Χριστούγεννα με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Ευτυχία Μαρινάκη, που ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο και τους Ιεροψάλτες για τη συνεργασία, και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος μαζί με τις θερμές ευχές του για τις επικείμενες εορτές ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της όμορφης εκδήλωσης και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τονίζοντας ότι είναι πάντοτε παρών και έχει καθοριστική συμβολή στην επίλυση όλων των ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κλείνοντας την εκδήλωση διαβίβασε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες και την πατρικές αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από το μαρτυρικό Φανάρι, όπου μετείχε στη Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας την περασμένη Πέμπτη 20/12. Στη συνέχεια παρότρυνε όλους τους παρισταμένους να βιώσουν στο αληθινό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, στο πνεύμα των οποίων μας εισαγάγουν οι υπέροχοι ύμνοι της Χορωδίας των Ιεροψαλτών και των μαθητών της Σχολής Βυζ. Μουσικής και να μην μείνουμε μόνο στην εξωστρέφεια και στην εθιμοτυπία των ημερών, αλλά να προχωρήσουμε και στην ενδοσκόπηση και στην καταλλαγή, προσπαθώντας να κατανοήσουμε το μυστήριο της θείας Ενανθρωπήσεως, δηλ. της αγάπης και της φιλανθρωπίας του Θεού.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.