Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου η παιδική χορωδία και η χορωδία νέων Ε-ΝΕΙΤΕ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό της Κέντρο (Ψηλός Βράχος).

Η εκδήλωση περιλάβανε ποιήματα από παιδιά των Κατηχητικών σχολείων της Έδεσσας και παραδοσιακά Κάλαντα από τις δύο χορωδίες, τις οποίες πλαισίωσαν μουσικοί από τα τμήματα μουσικής του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγ. Γεωργίου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (δρ.Θ.), ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής. Κατά το πέρας της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ ομίλησε επίκαιρα και έδωσε εορταστικές ευχές.

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Το πιο ακριβό Δώρο», το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Πατσίδου υπεύθυνη της ενοριακής παιδικής θεατρικής ομάδας. Το σενάριο περιγράφει το θαύμα που επιτελεί στην ζωή των ανθρώπων η αρετή της ελεημοσύνης, της προσφοράς, της αγάπης και της συνεισφοράς στον πλησίον κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Ακούστηκαν επίσης ποιήματα από παιδιά του κατηχητικού. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και Προϊστάμενος της ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, τονίζοντας την σημασία της μυστηριακής ζωής για την συμμετοχή μας στην εορτή των Χριστουγέννων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.