«Ο Χριστός γεννάται συνεχώς, όμως εμείς πολλές φορές δεν Τον αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά μας, γι’ αυτό δεν έχουμε ειρήνη. Ήλθε ο καιρός επιτέλους να Τον αφήσουμε να ενεργήσει ελεύθερα μέσα μας, να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, να μας χαρίσει την πληρότητα».

Με αυτές τις πατρικές παραινέσεις υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος τις επί μία εβδομάδα προσερχόμενες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή χορωδίες από όλη την Κύπρο, προκειμένου να αναγγείλουν το μεγάλο κοσμοσωτήριο γεγονός τής ελεύσεως τού Σωτήρος Χριστού στη γη.

Χορωδίες από δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Λευκωσίας και της Ευρύχου, και της Θεολογικής Σχολής τής Εκκλησίας Κύπρου απέδωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ενώ σἠμερα Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, χορωδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και η χορωδία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ξεκίνησαν να επισκέπτονται από το πρωί τον Μακαριώτατο, δημιουργώντας έτσι στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, η οποία «εισόδευσε» όλους μας με τον καλύτερο τρόπο στην «Μητρόπολη των εορτών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εγκωμίασε όλες τις παραπάνω ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένειές τους καθώς επίσης ειρήνη στην πολύπαθη πατρίδα μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.