Η ελληνική γειτονιά του Σικάγο (Greek Town) φόρεσε τα γιορτινά της και μπήκε σε κλίμα Χριστουγέννων. Οπως αναφέρει και το ρεπορτάζ του προγράμματος του CBS στο Σικάγο, την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε η γιορτή του ανάμματος του χριστουγεννιάτικου διακόσμου, ο οποίος, εκτός από το κατεξοχήν εορταστικό, έχει και έντονο ελληνικό παραδοσιακό χρώμα.

Στη συμβολή των οδών Halsted και Vahn Buren, στο νεοσύστατο Ελυσιανό Πεδίο (Elysian Field), τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου άναψαν και τα παιδιά της Ομογένειας, φορώντας μπλε αγιοβασιλιάτικους σκούφους, έδωσαν το δικό τους, ξεχωριστό χρώμα: είπαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μίλησαν στον Αγιο Βασίλη, έλαβαν ζεστή σοκολάτα και καβουρδισμένα κάστανα και έψαλαν τα κάλαντα στα ελληνικά εστιατόρια της Greek Town.

Εκτός όμως από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, η Greek Town τιμάει και το καθ’ όλα ελληνικό έθιμο με το καραβάκι, το οποίο, στη σύγχρονη Ελλάδα, έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί. Ειδικότερα, έχουν τοποθετηθεί 30 στολισμένα καραβάκια, τα οποία είναι φιλοτεχνημένα από καταρτισμένους καλλιτέχνες του Σικάγο. Ηδη έχουν τοποθετηθεί στα παράθυρα και άλλα ευδιάκριτα σημεία των επιχειρήσεων της Greek Town.

Μάλιστα, ένα μεγαλύτερο στολισμένο καραβάκι τοποθετήθηκε δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μια προσωπική έμπνευση του καλλιτέχνη Τζέιμς Μακ Νιλ Μεσπλ (James Mc Neil Mesple).

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.