Εν μέσω της ενσκηψάσης πανδημίας, εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα στην Ντόχα του Qatar.

Την Πέμπτη, 11ην/24ηνΔεκεμβρίου 2020 το εσπέρας, ξεκίνησε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθη η Θεία Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Παρασκευής, 12ης / 25ης Δεκεμβρίου 2020, τελέσθη ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Αραβική, την Ελληνική και την Ρουμανική γλώσσα, παρουσία του Πρέσβεως της Μολδαβίας εις την Ντόχαν κ. Βίκτωρος Τβίρτσουν και του Ακολούθου Αμύνης της Πρεσβείας της Ελλάδος Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα. Λόγω του covid 19, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ισαάκ του Σύρου επιτρέπεται να συμμετέχουν εις την θείαν Λειτουργίαν μόνον εκατόν πεντήκοντα πιστοί. Οι υπόλοιποι προσελθόντες πιστοί την ιδίαν ημέραν της εορτής συμμετείχαν εις τον Όρθρον και την θείαν Λειτουργίαν, την οποίαν ετέλεσεν ο Πρεσβύτερος Δημήτριος εις το Παρεκκλήσιον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρωί της Τετάρτης, 24ης Δεκεμβρίου 2020/ 6ης Ιανουαρίου 2021, εελέσθη ο Όρθρος, ανεγνώσθησαν αι Μεγάλαι Ώραι, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, το εσπέρας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις την Σλαυονικήν, και Σερβικήν γλώσσαν, παρουσία του Πρέσβεως της Σερβίας εις την Ντόχαν κ. Γιασμίνκο Ποζντέρατς, τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Δημητρίου. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, εις τας γλώσσας, εις τας οποίας ετελέσθη και η εκάστοτε Ακολουθία. Εις τας αναλόγους γλώσσας έψαλλον και αι χορωδίαι των ψαλτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.