Ένα τρίτο ποσό Δώρου θα υπολογιστεί για αναστολή σύμβασης τον Νοέμβριο με αποζημίωση 800 ευρώ το μήνα ή 26,7 ευρώ τη μέρα, και για αναστολή σύμβασης τον Δεκέμβριο με την αποζημίωση των 534 ευρώ (17,80 ευρώ τη μέρα).

Υπολογισμός
Για παράδειγμα, ένας μισθωτός των 1.110 ευρώ παίρνει Δώρο Χριστουγέννων με τα εξής ποσά:

* Χωρίς αναστολή σύμβασης 1.156 ευρώ.

* Με αναστολή για 2,5 μήνες από Μάιο ως Οκτώβριο θα πάρει 967 ευρώ, εκ των οποίων τα 783 ευρώ από τον εργοδότη και 194 ευρώ από το κράτος.

* Με αναστολή σύμβασης για 3 μήνες, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, θα πάρει 956 ευρώ, εκ των οποίων τα 722 ευρώ από τον εργοδότη και τα 234 ευρώ το κράτος.

Σταδιακά
Το Δώρο για τους εργαζομένους με αναστολή σύμβασης θα πληρωθεί σε δύο δόσεις.

Η πρώτη δόση είναι ως τις 21 Δεκεμβρίου με το μερίδιο από τους εργοδότες για το διάστημα απασχόλησης των εργαζομένων τους στο επτάμηνο Μαΐου – Νοεμβρίου και με το ποσό Δώρου που αναλογεί στο κράτος για αναστολές συμβάσεων ως τις 30 Νοεμβρίου.

Τρία διαφορετικά ποσά προβλέπονται για το Δώρο Χριστουγέννων πάνω από 800.000 μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που είχαν ή βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, με τις πληρωμές να έρχονται σε δύο δόσεις, η πρώτη ως τις 21 Δεκεμβρίου και η δεύτερη ως τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» το Δώρο υπολογίζεται για το διάστημα απασχόλησης από Μάιο ως και Δεκέμβριο κάθε έτους, που είναι 238 ημερολογιακές μέρες (8 μήνες).

Για απασχόληση χωρίς διακοπή καταβάλλεται ως Δώρο ο ονομαστικός μισθός +4,16% προσαύξηση από το επίδομα αδείας.

Κανονικό Δώρο θα πάρουν οι εργαζόμενοι που δεν είχαν τεθεί σε αναστολή σύμβασης, ούτε σε καθεστώς μειωμένης απασχόλησης με επιδότηση από το μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.