Όπως ορίζει η Ζακυνθινή παράδοση, λίγο μετά τις 4 το ξημέρωμα, μετά την Ακολουθία του μεσονυκτικού και της λιτής της Εορτής, πριν την Ακολουθία του Όρθρου των Χριστουγέννων, με 3 κανονιές και χαρούμενα σένια από το καμπαναρίο Του, ο Άγιος της Συγνώμης, Πολιούχος και Προστάτης απανταχού των Ζακυνθίων Άγιος Διονύσιος βγαίνει στη Θύρα Του, παρουσία του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου και του Ηγουμένου της Ιεράς Αυτοκρατορικής Μονής Στροφάδων και Αγ. Διονυσίου Αρχ. Διονυσίου Λιβέρη.

Όπως γράφει ο εκπαιδευτικός, λαογράφος και λογοτέχνης Διονύσης Φλεμοτόμος: «Ο ‘Άγιος Διονύσιος εκτός από τις δύο του μεγάλες γιορτές (17 Δεκεμβρίου και 24 Αυγούστου), όπου κρατούν τρεις μέρες κάθε φορά και το Σκήνωμά του παραμένει όρθιο για προσκύνημα, μπαίνει «στην Θύρα Του» και στις τρεις μεγάλες δεσποτικές γιορτές (Χριστούγεννα, Φώτα και Πάσχα).

Έτσι απόψε το βράδυ, μέσα στην σιγαλιά, εκεί λίγο πριν τα χαράματα, θα ακουστούν 3 κανονιές και χαρούμενα σένια από το καμπαναρίο Του για να μάθει το νησί πως ο Προστάτης του όρθιος συνεορτάζει την μεγάλη γιορτή».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.