Μέσα στο εορταστικό κλίμα των ημερών που διανύουμε και θέλοντας να προσεγγίσουμε τις Άγιες τούτες ημέρες της Θείας Ενσαρκώσεως και της Θείας Επιφανείας με πνεύμα αγάπης και χαράς που μας προδιαθέτει η περίοδος αυτή, πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη την διάρκεια των τελευταίων ημερών, οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Το εσπέρας της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, παρέστη στην εόρτια εκδήλωση της Παιδικής – Βυζαντινής Χορωδίας της Ακαδημίας Ψαλτικής «Ειρμός», όπου παρουσιάστηκε μέρος του Κανόνα των Χριστουγέννων, υπό την άριστη καθοδήγηση του κ. Σπυρίδωνα Ασπιώτη, ενώ εν συνεχεία εις την αίθουσα «Κιβωτός Σωτηρίας» πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Το εσπέρας του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου ε.έ., έλαβαν χώρα οι εόρτιες εκδηλώσεις του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Σοχού και του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κοσμάς ο Αιτωλός».

Κατά την διάρκεια όλων των επικαίρων αυτών εκδηλώσεων οι νέοι και νέες των ενοριών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, με τη σημαντική βοήθεια και καθοδήγηση των Κατηχητών και των Κατηχητριών τους, προσπάθησαν με ξεχωριστή μοναδικότητα και μέσα από τους ύμνους, τα τραγούδια, τα ποιήματα, τα θεατρικά δρώμενα και τους μονολόγους να εισαγάγουν τους παρευρισκόμενους στα βαθύτερα νοήματα των Αγίων τούτων ημερών κερδίζοντας στο τέλος το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων όσων προσήλθαν για να καμαρώσουν αυτά τα παιδιά που αποτελούν το καύχημα και την ελπίδα του τόπου μας.

Μετά το πέρας της κάθε εκδήλωσης μοιράσθηκαν προς όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά κεράσματα προς τους παρευρισκομένους, ενώ στους σύντομους χαιρετισμούς του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συνεχάρη όσους εκοπίασαν για τις καθ’ όλα άρτιες και ολοκληρωμένες αυτές προσπάθειες, ευχόμενος στο τέλος όλοι να εορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα με τον Χριστό στην καρδιά τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.