Μητρόπολη Κορίνθου

Με Ι. Αγρυπνία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, για τα μοναχικά άτομα, εορτάστηκαν κι εφέτος τα Άγια Χριστούγεννα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 24ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας και με την συμμετοχή όλων των Ιερέων της Κορίνθου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, κατά την οποία κατακλύστηκε κυριολεκτικώς ο ευμεγέθης Ι. Ναός από πλήθος ευσεβών Χριστιανών, όλων των ηλικιών, ιδιαιτέρως όμως νεαρών ατόμων και οικογενειών με μικρά παιδιά, οι οποίοι σχεδόν στο σύνολό τους κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Το εόρτιο Μήνυμα των Χριστουγέννων του Σεβ. Μητροπολίτου μας ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Γρηγόριος Θεοδώρου, ενώ ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθηνε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας τις πατρικές ευχές του για Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και αγάπη και μοίρασε σε όλους τους παρισταμένους το αντίδωρο.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., τελέσθηκε η 2η Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία από τους Ιερείς του Καθεδρικού Ι. Ναού, στην οποία επίσης συμμετείχε πλήθος Χριστιανών, που προσήλθε «μετά φόβου Θεού Πίστεως και Αγάπης» να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων.

Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου Χριστούγεννα 2017: Κατακλύστηκε από πλήθος ευσεβών Χριστιανών ο Ναός Απ. Παύλου Κορίνθου

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.