Εγκάρδιες ευχές και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από όλη τη Συντακτική ομάδα του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline στους αναγνώστες

Το πνεύμα των Χριστουγέννων στις καρδιές μας.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Η Γέννηση του Χριστού μας, που άλλαξε τον κόσμο ολόκληρο.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα κοινωνιολογικό φαινόμενο με καταναλωτικά χαρακτηριστικά, είναι η προσδοκία ανθρώπων και Εθνών που αναγεννά την ανθρώπινη φύση.

Ο Μεγάλος Θεός γεννιέται ως απλός άνθρωπος, ήσυχα, ειρηνικά, ταπεινά, φτωχικά αλλά γεμάτος από αγάπη, δίνοντας σε εμάς τη δυνατότητα να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι δεξαμενή Ζωής, υποκινεί συναισθήματα ευγνωμοσύνης και φιλευσπλαχνίας, μας καλεί σε τρυφερές συγκινήσεις, μας καλλιεργεί την ελπίδα.

Δίνει δύναμη στον απογοητευμένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο.

Μαζί με τους αγαπημένους μας, μακριά από το άγχος πρέπει να ετοιμαστούμε, με προσμονή να ζήσουμε τα Χριστούγεννα. Με Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ας μας κάνει αισιόδοξους.

Ας ”ντυθούμε” τη γνησιότητα, την απλότητα, την αγάπη, την πίστη, την ειλικρίνεια και την πνευματική αυθεντικότητα και ας ετοιμαστούμε έτσι οπλισμένοι για τη γιορτή των Χριστουγέννων, το ”σεισμό της Γης” όπως είπε ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος.

Ζούμε στη δίνη του άγχους της καθημερινότητας. Ας αναζητήσουμε τον άνεμο που θα το διαλύσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ας ανοίξουμε διάπλατα τις καρδιές μας με ταπεινότητα και να αφουγκραστούμε με δέος το μεγάλο γεγονός, το μεγάλο ”σεισμό της γης”.

Ας βάλουμε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.