ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Χριστός Γεννάται! Όμως, πού «Γεννάται»; Του Σωτηρίου Μυλωνά. Από την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στις 21 Νοεμβρίου η εκκλησία μας ψάλλει το «Χριστός Γεννάται». Οδεύουμε, σιγά-σιγά, προς τα Χριστούγεννα. Όπου και να κυκλοφορήσεις έξω, είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη ή σε όποια μεγάλη ή μικρή πόλη ή χωριό παντού μυρίζουν Χριστούγεννα.

Όλα γύρω μας λάμπουν τα μαγαζιά οι δρόμοι, οι πλατείες… Και εμείς χαιρόμαστε… Όλα είναι όμορφα… Χριστός Γεννάται! Όμως, πού «Γεννάται»; Απλά και ταπεινά σε ένα σπήλαιο στη Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Απλά και ταπεινά, ο «Αχώρητος παντί»..

Απλά και ταπεινά ήρθε στη γη, έζησε, δίδαξε.. Απλά και ταπεινά ενώνει τα ορατά με τα αόρατα.. Απλά και ταπεινά συμφιλιώνει τα επίγεια με τα επουράνια.. Τα Χριστούγεννα δεν είναι τα λαμπάκια, τα μελομακάρονα, τα ρεβεγιόν και τα events..

Τα Χριστούγεννα πρέπει να βιώσουμε τον Χριστό.. Να γεννηθεί Εκείνος στην καρδιά μας.. Αλήθεια, θέλεις να γεννηθεί ο Χριστός μέσα σου; Τότε, τρέξε στην Εξομολόγηση και στη Θεία Κοινωνία… Και τότε, θα αγαπήσεις τον συνάνθρωπό σου, δίχως κρατούμενα ή ζητούμενα…

Ζώντας αιώνια Χριστούγεννα…

Σωτήριος Μυλωνάς
Θεολόγος Msc Δημόσια Διοίκηση (Διοίκηση & Οργάνωση Εκκλησιαστικών Μονάδων).
MSc Εκκλησιαστική Ιστορία & Πολιτισμός.
Υπ. Δρ. Θεολογίας Α.Π.Θ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.