Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου της Νίκαιας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ναό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Αθανάσιο Λειβαδιά, τους συνεφημερίους π. Αναστάσιο και π. Αντώνιο και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νiκαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου και παίρνοντας αφορμή από το τροπάριο του Αγίου μεταξύ άλλων ανέφερε: «τα λόγια του τροπαρίου του Αγίου Νικολάου αποτελούν μία υμνολογική ανθοδέσμη και περικοσμούν την προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι σαν Χριστιανοί έχουμε ορισμένα καθήκοντα των οποίων η τήρηση είναι επιβεβλημένη προκειμένου να γίνουμε ηθικές προσωπικότητες, να πλησιάσουμε προς το τέλειο, να ομοιάσουμε προς τον Θεό όπως ο Άγιος Νικόλαος και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας» – πρόσθεσε ο κ. Προκόπιος.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος τόνισε: «Τα καθήκοντα μας αυτά διακρίνονται πρώτον σε καθήκον προς τον Θεό, δεύτερον προς τον πλησίον μας και τρίτον προς τον εαυτό μας. Αυτά τα τρία καθήκοντα βρήκαν την απόλυτη εφαρμογή τους στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου».

«Το παράδειγμα του Αγίου Νικολάου είναι πηγή εμπνεύσεως για όλους μας και μας βοηθάει να γνωρίσουμε αυτές τις τρεις πλευρές των καθηκόντων μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ τον Θεό, οφείλουμε να αισθανόμαστε ότι εξαρτόμαστε από τον Θεό και να πιστεύουμε ολόψυχα σε Αυτόν. Η πίστη είναι η γέφυρα που μας συνδέει με τον Θεό» – υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου, ενώ τους ύμνους έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Καρπούζης και ο Λαμπαδάριος κ. Γεώργιος Καμαριώτης.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτανεία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.