Μέσα στο άγχος, την αγωνία και τον πόνο που περνάει η ανθρωπότητα εκτός απο επικίνδυνους ιούς και επιδημίες γεννιούνται και σύγχρονοι προφήτες.

Βλέπω, ακούω και διαβάζω όπως όλοι εσείς που έχουμε αρκετό χρόνο στο σπίτι και καθημερινά διαπιστώνω πως ξεφυτρώνει και απο ένας καινούργιος προφήτης – δάσκαλος.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, τα αρμόδια υπουργεία αλλά και άριστοι Έλληνες ιατροί επιστήμονες, έδωσαν εξ αρχής και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά κατευθύνσεις με γνώμονα την επιστήμη και την λογική προκειμένου να βάλουμε ένα μέτρο σε αυτή την απειλή και να βγούμε όσο δυνατόν μπορούμε αλώβητοι απο αυτή.
Το έργο τους δύσκολο, βαρύ και επίπονο και αν μη τι άλλο αυτή την στιγμή οφείλουμε σεβασμό και υπακοή.
Παρόλα αυτά καθημερινά ανεβαίνει και ένα βιντεάκι η ένα άρθρο στο διαδίκτυο, κυρίως από ρασοφόρους, που εκμεταλλευόμενοι το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα προσπαθούν να τον πείσουν ότι όλα αυτά είναι μια σκευωρία σκοτεινών δυνάμεων.
Μιλούν για χάραγμα του Αντιχρίστου με την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοιο.
Μιλούν για κίνητρα πολιτικά, μιλούν για κίνητρα εθνικά ή μεταναστευτικά.
Μιλούν όμως και για μια τιμωρία ή επιτίμιο ή βαρύ κανόνα απο τον ίδιο Το Χριστό.
Και ποια η κατάληξη;
Να τρομοκρατούν τον κόσμο και να προκαλούν ερωτηματικά πίστης τα οποία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην εύκαμπτη ψυχολογία των Ελλήνων.
Δυστυχώς είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και όλοι πονάμε το ίδιο ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, έθνους.
Τώρα είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτό τον αγώνα.
Για τους Χριστιανούς είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί σε κανένα μας δεν είναι αρεστή η απομάκρυνση απο τις Ιερές ακολουθίες.
Τι νομίζετε είμαστε αδιάφοροι;
Δεν πονάμε;
Δεν έχουμε ανάγκη να λειτουργηθούμε;
Δεν είμαστε μήπως “Καλοί Χριστιανοί”;
Κάνετε μέγα λάθος!
Παρακαλώ λοιπόν, πατέρες και αδερφοί, σεις που φωνάζετε και εκδηλώνετε ακραίες συμπεριφορές μην τεντώνετε άλλο το σχοινί και κρατήστε αποστάσεις όπως αρμόζει στην περίσταση γιατί κάθε άλλο παρά Χριστιανική συμπεριφορά αποδεικνύετε.
Πιάστε το κομποσχοινάκι σας, κανεί και αυτό δουλειά και πολύ μάλιστα και αφήστε για λίγο την βιντεοσκοπημένη η αρθρογραφημένη Χριστιανική τρομοκρατία.
Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι και εσείς οι ίδιοι χρησιμοποιείτε κινητά, κομπιούτερ και κάρτες που σας είναι απαραίτητα για να πείτε και να δείξετε ολά αυτά που θέλετε.
Απο ότι γνωρίζω… έχουν και αυτά τσιπάκι…
Πιάστε λοιπόν το κομποσχοίνι και αφήστε τις φοβέρες έχουμε ήδη αρκετά βιβλία απο Αγίους και φωτισμένους πατέρες να διαβάσουμε.

Ο Χριστός ειναι ΑΓΑΠΗ.
Μοιράστε λίγη και εσείς…

+ο Αθηνών Παρθένιος
Του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.