Θεοφιλέστατοι Αδελφοί, αγαπητοί πατέρες και αγαπητά μου παιδιά.

Με πόνο ψυχής, αλλά, παράλληλα, με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης για ένα θέμα ευαίσθητο που αφορά τη δημόσια υγεία, σας ανακοινώνω ότι, λόγω των εκτάκτων μέτρων που έλαβε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, αναγκαζόμαστε να διακόψουμε τη δημόσια λατρεία στις Εκκλησίες μας.
Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα οι Εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Ωστόσο, όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κανονικά μόνο από τον ιερέα και τον ψάλτη. Τα μυστήρια και οι κηδείες θα τελούνται σε απόλυτα στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Παρακαλώ, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά όλη η ανθρωπότητα και η Αυστραλία που είναι η νέα μας πατρίδα, να επιδείξετε κατανόηση, ενότητα και εμπιστοσύνη τόσο προς τις Αρχές του τόπου μας όσο και προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή μας. Σας καλώ όλους να προσεύχεστε περισσότερο. Σας παρακαλώ να έχετε ελπίδα στον Θεό. Είναι μια δοκιμασία που περνούμε, αλλά εμείς οι Ορθόδοξοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά τη Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
Χρειάζεται υπομονή, ενότητα και συντονισμός. Η Ανάσταση θα έρθει σύντομα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.