Η Αγία, ένδοξος, νεομάρτυς Αργυρή, από την Προύσα, απέκτησε στην Καλαμαριά το δικό της σπίτι. Προνοία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και τη συνδρομή ευλαβών χριστιανών ανεγείρεται στην Κηφισιά μοναδικής αισθητικής Ιερός Ναός εις τιμήν των Αγίων Χαραλάμπους και Αργυρής της νεομάρτυρος.

Τα έργα του Ιερού Ναού προχώρησαν σημαντικά ώστε κατέστη δυνατόν το εσπέρας της Λαμπροδευτέρας να τελεστεί Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωί της Λαμπροτρίτης Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιουστίνου παρουσία του Δημάρχου Καλαμαριάς κ. Δαρδαμανέλλη και πλήθους προσκυνητών. επί τη μνήμη της Αγίας Αργυρής, η οποία τιμάται στις 30 Απριλίου και εάν συμπέσει με την Μ. Εβδομάδα ή την Μ. Τεσσαρακοστή, όπως φέτος, η τιμή της θα μεταφέρεται την Λαμπροτρίτη.

Τα έργα ανεγέρσεως δεν έχουν σταματήσει από την θεμελίωση έως σήμερα, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της εμφανούς, ξύλινης κεραμοσκεπής. Καλούνται όσοι δύνανται και επιθυμούν να συνδράμουν να καταθέτουν την αγάπη τους στον τραπεζικό λογαριασμό GR3101102190000021929600282 Εθνική Τράπεζα (Δικαιούχος Ιερά Μητρόπολις Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς).

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.