ΤΡΑΜ ΑΘΗΝΑ: Χωρίς τραμ είναι σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι η Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας που αποφάσισε το Σωματείο Οδηγών του Τραμ.

Η στάση εργασίας στο Τραμ αποφασίστηκε προκειμένου το εν λόγω σωματείο να πραγματοποιήσει συνέλευση σήμερα 20 Μαρτίου στην Αθήνα.

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες και συγκοινωνιακοί οργανισμοί ανά τον κόσμο δοκιμάζουν συστήματα αυτόνομων λεωφορείων. Στην Σιγκαπούρη, το πρώτο ηλεκτρικό αυτόνομο λεωφορείο πραγματοποιεί δοκιμαστικά δρομολόγια, ενώ στο Ελσίνκι δοκιμάζεται το πρώτο αυτόνομο λεωφορείο παντός καιρού.

Η Volvo Buses σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Nanyang ξεκίνησαν τις δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού αυτόνομου λεωφορείου κανονικού μεγέθους.

Πρόκειται για ένα 12μετρο ηλεκτρικό Volvo 7900 με χωρητικότητα 80 επιβατών. Αν και μοιάζει με τα ίδιου τύπου λεωφορεία που κυκλοφορούν σε πόλεις της Ευρώπης, είναι εφοδιασμένο με αισθητήρες και μηχανισμούς πλοήγησης οι οποίοι ελέγχονται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) το οποίο είναι πλήρως προστατευμένο από εξωτερικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα, δοκιμάζεται και ένα σύστημα γρήγορης φόρτισης μέσω παντογράφων, το οποίο θα φορτίζει τις μπαταρίες του λεωφορείου μέσα σε 3-6 λεπτά, όσο αυτό αναμένει στην αφετηρία της διαδρομής. Το λεωφορείο χρησιμοποιεί 80% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με ένα συμβατικό λεωφορείο diesel.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.