Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση θα εορτάσει η πόλη της Καστοριάς τα 109 χρόνια της απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό την προσεχή Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

Αιτία της απόφασης αυτής του Δήμου είναι το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο ενώ ελήφθησαν υπόψη τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

TΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ομιλίες στις αίθουσες διδασκαλίας στα Σχολεία με θέμα το Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Καστοριάς.
Ώρα 18:00

Μέγας Πανηγυρικός Aρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Δαυίδ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, των Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τραπεζών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών, από της ανατολής του ηλίου και μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της εορτής.
Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ-NΠΙΔ και Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.
Ώρα 07:00

Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτη κ.κ. Δαυίδ.

Ώρα 08:00

Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 10:30

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Μαρούλα Βέργου – Γκαμπέση, Αρθρογράφο – Λαογράφο.
Ώρα 11:15

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων
Κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών και άλλων φορέων, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, τηλ. 2467351101.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής
Εθνικός Ύμνος.
Πέρας τελετής
Ώρα 17:30

Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Μακεδονομάχων

Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται:

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς να καθορίσει τα των Ιερών Ακολουθιών και της Επιμνημόσυνης Δέησης

Το 15ο Σύνταγμα Πεζικού για την έπαρση και την υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Μακεδονομάχων, την παρουσία αγήματος και τη διάθεση μεγαφωνικής.

Η Αστυνομική Δ|νση Καστοριάς για την τήρηση τάξης και ασφάλειας.

Ο Δ|ντες Εκπαίδευσης για την παρουσία των Σημαιοφόρων των Σχολείων της έδρας του Δήμου στην Επίσημη Δοξολογία και για την πραγματοποίηση ομιλιών στις αίθουσες διδασκαλίας των Σχολείων.

Οι αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου μας για τον σημαιοστολισμό, την καθαριότητα, τον ευπρεπισμό των χώρων όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις.

Για αποφυγή συναθροίσεων, οι εκδηλώσεις θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.