ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ: Η Χλωροκίνη χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα παράσιτα που προκαλούν ελονοσία παρεμβάλλοντας στο μεταβολισμό τους.

Η Χλωροκίνη μπορεί να χορηγηθεί με ένεση ή από του στόματος με τη μορφή δισκίων.

Παρενέργειες που σχετίζονται με την Χλωροκίνη
Μεταξύ των πιθανών παρενεργειών της Χλωροκίνης περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Απώλεια της όρεξης
Δυσκολίες συντονισμού
Ζάλη
Ήπιος πονοκέφαλος

Ναυτία
Κράμπες στο στομάχι
Εμετός

Το φάρμακο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στον ήλιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου.

Η Χλωροκίνη μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα οδήγησης ή χειρισμού επικίνδυνων μηχανημάτων. Επιπλέον, η δράση της μπορεί να επιδεινωθεί από το αλκοόλ ή άλλα φάρμακα.

Στην αποκάλυψη πως στους ασθενείς από κορονοϊό στα εληνικά νοσοκομεία χρησιμοποιείται χλωροκίνη προχώρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημερωση για τον κορονοϊό

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην χλωροκίνη, το φαρμακο που χρησιμοποίησε η γαλλική ερευνητική ομάδα με καλά αποτελέσματα τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, χρησιμοποιείται για την μαλάρια.

Υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και διατίθεται στην ελληνική αγορά. Ολοι οι ασθενείς που γνωρίζω πως είναι στα ελληνικά νοσοκομεία παίρνουν χλωροκίνη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.