Χειροτονήθηκε, σήμερα, σε Πρεσβύτερο ο π. Ανδρόνικος Αγαλιανός. Ο υπό χειροτονίαν Κληρικός ομίλησε από καρδιάς ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν παιδιόθεν στην πνευματική πρόοδό του, ο δε Σεβασμιώτατος Ζακύνθου -αντιφωνώντας- απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τον πατέρα Ανδρόνικο για την ιερατική πορεία του.

Η πράξη τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα τον Όσιο Ιωσήφ τον Κρήτα Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου. Εκεί, κατά την διάρκεια της εόρτιας θείας Λειτουργίας, ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα Διάκονό του π. Ανδρόνικο Αγαλιανό. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ έλαβαν μέρος ευάριθμοι Κληρικοί της Ζακύνθου, καθώς επίσης φιλοξενούμενοι.

Ο υπό χειροτονίαν Κληρικός ομίλησε από καρδιάς ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν παιδιόθεν στην πνευματική πρόοδό του, ο δε Σεβ. Ζακύνθου -αντιφωνώντας- απηύθυνε πατρικές νουθεσίες για την ιερατική πορεία του προς τον π. Ανδρόνικο.

Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στον Ναό του Γαϊτανίου, τόπο όπου θησαυρίζεται το πάνσεπτο Λείψανο του Οσίου και Ηγιασμένου Ιωσήφ του Σαμάκου, για να συμμετάσχουν τόσο στην πανήγυρι του Οσίου, όσο και στην χειροτονία του νέου Ιερομονάχου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.