Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο τέσσερις χειροτονίες εις πρεσβύτερον, διακόνων της επισκοπής.

Ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε πρεσβύτερο τον ιεροδιάκονο π Αντώνιο Khawl στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μπλαντάιρ ο οποίος ήταν ήδη διάκονος απο το 2016.

Ο π Αντώνιος θα βοηθήσει ως περιοδεύων ιεροκήρυκας για να αναπληρώσει κενά ενοριών της υπαίθρου.

Η δεύτερη χειροτονία εις πρεσβύτερον ήταν του π Γρηγορίου Νeddie, που έγινε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπαγίανι του Μπλαντάιρ, και θα διακονεί ως δεύτερος εφημέριος του ναού.

Τη Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στον Ι Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Μπλαντάιρ πραγματοποιήθηκε η τρίτη εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π Μάρκου Ligolo.

Αυτή την ημέρα ήταν έντονη η νοητή παρουσία του Πατριάρχη μας, μιάς και ήταν η ημέρα των Σεπτών ονομαστηρίων Του αλλά και γιατί το Ναό της Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε ο ίδιος την ίδια ημέρα πριν από τρία χρόνια.

Και τέλος το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 έγινε η τέταρτη εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π Θαδαίου Majawa στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Τσιρανζούλου.

Στο ναό είχαν έρθει από νωρίς αρκετοί ορθόδοξοι χριστιανοί όχι μόνο από την ενορία αλλά και από τα γύρω χωριά. Ο π Θαδαίος είναι έγγαμος κληρικός και θα διακονεί σε αυτό το ναό.

Τους ευχόμαστε η Χάρις Του Θεού με τις ευλογίες του Πατριάρχη μας να τους κατευθύνουν πάντα σε έργα πίστεως και αγάπης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.