Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο δύο εις πρεσβύτερον χειροτονίες διακόνων της επισκοπής.

Η πρώτη χειροτονία έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπλαντάιρ όπου ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε πρεσβύτερο το διάκονο π Παΐσιο Chikoti, έγγαμο κληρικό, πατέρα δύο παιδιών.

Ο π Παΐσιος πρόκειται να αναλάβει εφημέριος στον ναό της Γεννήσεως Χριστού στο Τσικουάουα, ο Ναός αυτός μάλιστα χτίζεται και πρόκειται εντός ολίγων ημερών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανέγερσης του.

Ο Θεοφιλέστατος ήταν πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στην πόλη του Μπλαντάιρ και τους διακόνους της επισκοπής.

Στο τέλος της Θ Λειτουργίας χάρισε στο νέο πρεσβύτερο μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου , του οποίου το όνομα φέρει και του ευχήθηκε ο Άγιος να τον συντροφεύει στα νέα του βήματα στην ιερατική διακονία.

Η δεύτερη χειροτονία έγινε την επόμενη μέρα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

Αυτή την ημέρα ήταν έντονη η νοητή παρουσία του Πατριάρχη μας, μιάς και στις 8 Ιουνίου εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη αλλά και γιατί το Ναό της Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε ο ίδιος πριν από δυόμιση περίπου χρόνια.

Ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε εκεί το π Βασίλειο Chome, έγγαμο κληρικό πατέρα τριών παιδιών.

Ο π Βασίλειος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει έντονη ιεραποστολική εργασία και θα συνεχίσει τη διακονία του ως πρεσβύτερος πλέον στην ενορία της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε.

Τους ευχόμαστε η Χάρις Του Θεού με τις ευλογίες του Πατριάρχη μας να τους κατευθύνουν πάντα σε έργα πίστεως και αγάπης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.