Δευτέρα 29 Μαΐου το βράδυ, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο, έγινε η χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής μας Ακαδημίας Τριανταφύλλου Τζίτζικα. Ήταν μια λαμπρή τελετή.

Η χειροτονία έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο και έλαβαν μέρος στη Θ. Λειτουργία και στη χειροτονία ο Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας και δέκα επτά (17) ιερείς.

Συγκινητικά μίλησε ο χειροτονηθείς Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας και πατρικά απήντησε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος. Καίτοι Δευτέρα βράδυ, περίπου εκατόν ογδόντα (180) άνθρωποι έλαβαν μέρος.

Μετά τη Θ. Λειτουργία και τη χειροτονία παρετέθη δείπνο για όλους στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Κέντρο. Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο κα Αναστασία Σωτηροπούλου και τους συνεργάτες της για την άριστη οργάνωση.

Έλαβαν μέρος η πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά κα Ζωή Βερούτη, πολλές πρώην πρόεδροι, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου κα Γεωργία Ορφανάκου-Χαραμή και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο κα Μπέτυ Σκουτάκη.

Πανευτυχής είναι η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή και ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, διότι στο τελευταίο εκκλησιαστικό έτος χειροτονήθηκαν πέντε (5) απόφοιτοι και φοιτητές της Θεολογικής μας Ακαδημίας, οι κάτωθι: π. Ευδόκιμος Μαθιουδάκης, π. Ευάγγελος Αναστα-σιάδης, π. Χριστιανός Βέλλα, π. Ευάγγελος Αθανασούλας και Διάκονος Σεραφείμ Τζίτζικας.

Ο Διάκονος Σεραφείμ εντός του Ιουλίου θα χειροτονηθεί ιερεύς στο χωριό του Γερακαρού Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ώστε να συμμετέχουν οι γονείς του, οι συγγενείς του και οι φίλοι του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος έδωκε στον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο το όνομα Σεραφείμ και όρισε να εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου στη γιορτή του Αγ. Σεραφείμ Φαναρίου και Νεοχωρίου καθώς επίσης και στις 8 Νοεμβρίου στη γιορτή των Αρχαγγέλων και ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα να συνεχίσει να είναι η ζωή του αγνή, καθαρή, αγγελική. Άξιος!!!

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη μνημόσυνο για τον τελευταίο αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τα θύματα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.