Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε Θεία Λειτουργία πλασιουμένος από κληρικούς στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Donji στην περιοχή Όστρογ, την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022. Πριν από τη Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος χειορτόνησε τρεις ιερομονάχους της Μονής Όστρογ, τον Δημήτρη, τον Ραντισλάβ και τον Slobodan, δίνοντάς τους τα μοναστικά ονόματα Ισίδωρ, Βούκασιν και Ελισσαίος.

Συγχαίροντας τους μοναχούς του Όστρογ, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι οι νεοχειροτονημένοι αδελφοί της Μονής Όστρογ πήραν το όνομα των μεγάλων αγίων, του Αγίου Ισίδωρου Πελουσιώτη, του Αγίου Μάρτυρος Βούκασιν του Κλέπακ και του Προφήτη Ελισσαίου.

«Μπαίνοντας στο μοναστήρι και προετοιμαζόμενοι για μοναχισμό, πήραν σήμερα τον πρώτο βαθμό του μοναχισμού και ορκίστηκαν στην Αγία Εκκλησία να ακολουθήσουν την οδό του Χριστού, να γεμίσουν με το φως του λόγου του Θεού και τη σοφία Του, να ξαναγεννηθούν με τη χάρη Του, να γίνουν νέοι άνθρωποι», είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι ο δρόμος της πνευματικής βελτίωσης δεν είναι καθόλου εύκολος, αλλά είναι ακανθώδης. « Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, με ό,τι κακό είναι μέσα μας. Όταν κοιτάμε την ψυχή μας και την καρδιά μας, όταν βλέπουμε πόση δουλειά υπάρχει για να βελτιωθούμε, τότε δεν μας ενδιαφέρει πολύ αυτό που είναι έξω, αλλά μας ενδιαφέρει να κοιτάξουμε αυτό που υπάρχει μέσα μας. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να γίνει αυτό. Είναι καλό να μαθαίνουμε από τις Αγίες Γραφές και τους Αγίους πατέρες και να βλέπουμε πώς είναι απαραίτητο και πόσο σημαντικό είναι για έναν άνθρωπο να αποκτήσει τα χαρίσματα του Θεού» – είπε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου έδωσε την ακόλουθη συμβουλή στους νέους μοναχούς του Όστρογ: «Πολλοί άνθρωποι έρχονται εδώ στο μοναστήρι Όστρογ, υγιείς, άρρωστοι, πιστοί και άπιστοι, και για αυτό θα πρέπει να είστε πράοι, ήρεμοι, προσεκτικοί με όλους».

ope.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.