Αναφέρει η Μητρόπολη:

Το πρωΐ της Κυριακής, 5ης Νοεμβρίου 2017, με την ευκαιρία της προσκυνήσεως της τιμίας δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου από την Ιερά Μονή Οσίου Ξενοφώντος του Αγίου Όρους στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στην πόλη της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε δισαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του παρεπιδημούντος Ιεράρχου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Μητροπολίτου Μποτσουάνας και Free State κ. Γενναδίου, και συνιερουργήσαντος του Ποιμενάρχου της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα και το μυστήριον της εις Πρεσβύτερον Χειροτονίας του Διακόνου π. Συμεών Γαβρά.

Ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα αναφέρθηκε στο αναγνωσθέν απόσπασμα της Ευαγγελικής περικοπής του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, το οποίο δανειζόμενος επεσήμανε την αξία της πτωχείας κατά Χριστόν και αναφερόμενος στην προσκύνηση του ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, προσεκάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως να αποκτήσει τις αρετές του Μεγαλομάρτυρος Αγίου, δηλαδή να γίνει απελευθερωτής των διψασμένων ψυχών, υπερασπιστής των πτωχών και ιατρός των αθενούντων ψυχικώς, τέλος δε υπέρμαχος των Ορθοδόξων. Επίσης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Ξενοφώντος για τη συγκατάθεση της ενταύθα ελεύσεως του σεμνείου της πίστεως και εξεζήτησε τις ακοίμητες προσευχές των πατέρων και αδελφών για τη συνέχιση της πνευματικής προσφοράς στη Θράκη και τη Ροδόπη.

Ο νεοχειροτονηθείς Κληρικός δοξολογώντας τον Τριαδικό Θεό για τη δωρεά της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον χειραγωγήσαντα αυτόν στο θυσιαστήριο Ιεράρχη για να λάβει το πλήρωμα της Θείας Χάριτος και παρεκάλεσε τους συμπροσευχομένους Χριστιανούς να τον ενισχύσουν στην απόφαση αυτή, ώστε να καταστεί άξιος των Θείων Μυστηρίων.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μετά την ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως προς τον Άγιο Γεώργιο προεπέμφθη το ιερό Λείψανο του Αγίου Γεωργίου τη συμμετοχή του ενθουσιώντος Λαού υπό του Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος.

Χειροτονία Πρεσβυτέρου Συμεών Γαβρά στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.