Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θήβας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, πλασιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί οτι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε σε κλίμα συγκίνησης την χειροτονία σε Πρεσβυτέρο του Διακόνου Ιωάννου Πρέντζα από το Παντείχι Αυλίδος.

Στην ομιλία του προς τον χειροτονούμενο π. Ιωάννη ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στο ύψιστο μέγεθος του ιερού μυστηρίου της ιερωσύνης και την υπεύθυνη θέση του κληρικού στην διακονία της Εκκλησίας.

Παίρνοντας αφορμή από τους λόγους του Κυρίου όπου το μυστήριο της ιερωσύνης αποτελεί την διακονία από τον ίδιο τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο οποίος ζώστηκε με το λέντιο και ένιψε τους πόδας των μαθητών, ώστε να τους τονίσει ότι δεν ήρθε να διακονηθεί αλλα να διακονήσει.

Έτσι και ο ιερέας καλείται να αναλάβει αυτή την διακονία και να τον μιμηθεί ως πρωτομάρτυρα με την πορεία προς του προς τον δρόμο του Γολγοθά, διότι η ιερωσύνη αποτελεί τον σταυρό και την σταυροαναστάσιμη πορεια του ιερέως.

Στην συνεχεία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο ιερό και σεβάσμιο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, του οποίου τιμάει σήμερα η Εκκλησία την ανάμνηση της ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσε πολυμελής χορός καλικέλαδων ιεροψαλτών από μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με χοράρχη τον Διευθυντή της Σχολής και Πρωτοψάλτη του ιερού ναού κ. Αντώνιο Τσαρουχά, καθώς επίσης συνέψαλε και ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας κ. Στάμος Χαρίσης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.