Με λαμπρότητα η παλαίφατος και γεραρά Ιερά και σεβάσμιος Μονή της Μαλεβής πανηγύρισε σήμερα 23 Αυγούστου 2018 επι τη αποδώσει της Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – τα λεγόμενα λαϊκώς εννιάμερα της Παναγίας.

Χιλιάδες προσκυνητών συνέρρευσαν την παραμονή στον Εσπερινό και ανήμερα στην Θεία Λειτουργία αλλά και καθ’ όλο το Δεκαπενταύγουστο, αφού το Μοναστήρι της Μαλεβής είναι ξακουστό στην οικουμένη και αποτελεί πανορθόδοξο προσκύνημα.

Του όρθρου και της αναιμάκτου Θείας Λατρείας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος ο οποίος και εχειροτόνησε στον Β’ της Ιερωσύνης βαθμό τον ευλαβέστατον Διάκονον Βασίλειον Γούτσο, έγγαμο κληρικό και πατέρα δύο κοριτσιών.

Ο π. Βασίλειος στο χειροτονητηρίο λόγο του αρκετά συγκινημένος αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη του για το μεγάλο δώρο που λαμβάνει εκ των χειρών του, επίσης ευχαριστίες εξέφρασε προς την οικογένειά του, και τους παρισταμένους Κληρικούς, Άρχοντες και τον ευσεβή λαό. Αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Άγιος Μαντινείας δίδοντας πατρικές συμβουλές και ευχές προς τον νέο Ιερέα.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσις της θαυματουργού και Μυροβλύζουσας Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Μαλεβής πέριξ της Ιεράς Μονής. Αντιπροσωπεία γυναικών από τη Λαογραφική Εστία Τριπόλεως με παραδοσιακές φορεσιές περιστοίχιζαν το Ιερό Εικόνισμα της Μητέρας του Θεού και Μητέρας μας.

Χ.Α.Μπίτας
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής


Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.