Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Άνδρου, επί τη ετησία μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου, αποτμήματα των οποίων φυλάσσονται σ’ αυτήν, με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου Αρχιμ. Δωροθέου και του Αρχιμ. Ευθυμίου και προέβη στην σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του πρότριτα σε Διάκονο χειροτονηθέντος αδελφού της Μονής Ανικήτου, με την παρουσία πολλών Ανδρίων πιστών και οικογενών του νέου Πρεσβυτέρου.

Προς αυτόν απευθυνόμενος, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, αφού τόνισε ότι σε αντίθεση με τους αγίους-κρυφούς Μαθητες του Κυρίου, Νικόδημο και Ιωσήφ από Αριμαθαία, οι οποίοι μόνο μία φορά άγγιξαν το Σωμα του Ιησού, εκείνος θα το αγγίζει, θα το μεταλαμβάνει και θα το μεταδίδει στους πιστούς κάθε φορά, που θα τελεί τη Θεία Λειτουργία, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ιερουργεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας με φόβο Θεού και έχοντας προηγουμένως ζητήσει “συγγνώμη” απ΄ Αυτόν, κάθε φορά, που ως άνθρωπος σφάλει.

Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο, Αρχιμ. Δωρόθεο, και τους Πατέρες της Μονής για τη διακονία τους και τη μέριμνά τους προς αυτήν και ευχήθηκε καλή διακονία στον Πρεβύτερο Ανίκητο.

Αύριο, Τρίτη, 21 Μαΐου, του Θεού συνευδοκούντος, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄ θα ιερουργήσει στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης, στο Κάστρο της Μυκόνου, και ακολούθως θα μεταβεί στην Αθήνα.

Την Πέμπτη, 23 Μαΐου, του Θεού συνευδοκούντος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Αντώνιο και προσκυνητές από την Αττική και την Κέα, θα μεταβεί στη Μακρόνησο και θα ιερουργήσει στον από τον Μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο εκ βάθρων ανακαινισθένταν και υπό του ιδίου εγκαινιασθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.