Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε κι εφέτος η πανήγυρις, της μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των καταγόμενων από την Ρώμη, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ι. Ναό στην Αρχαία Κόρινθο.

Συγκεκριμένα εχθές, απόγευμα Παρασκευής, 30 Ιουνίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος πραγματοποιείται στον περίβολο του Ι. Ναού, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς, από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και τους Εφημερίους του Ι. Προσκυνήματος.

Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι πορευθήκαν με την καθοδήγηση και την χάρη του Θεού, κάνοντας χρήση της Ιατρικής Επιστήμης, προς όφελος των πασχόντων αδελφών τους και όχι προς ίδιον όφελος. Συνέχισε ο Σεβασιώτατος προτρέποντας τους Χριστιανούς να ομοιάζουν στους Αγίους χρησιμοποιώντας όποιο χάρισμα τους έχει δοθεί από τον Θεό προς όφελος των συνανθρώπων τους και γενικότερα της κοινωνίας μας.

Την επομένη το πρωί, Σάββατο 1 Ιουλίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον έγγαμο, έως σήμερα Διάκονό του, π. Άγγελο Λιάκη, υιό του μακαριστού Ιερέως Βασιλείου Λιάκη και καταγόμενον από το Πάσσιο Κορινθίας.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης έκανε μια αναφορά στον άνθρωπο ως ψυχοσωματική οντότητα, η οποία δεν ικανοποιείται απόλυτα ούτε από την εξελικτική πορεία της επιστήμης, ούτε από τον άκρατο καταναλωτισμό, διότι η μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου είναι το να βρίσκεται κοντά στον Δημιουργό του.

Ο Ιερέας επομένως, είναι ενδιάμεσος του Θεού και των ανθρώπων και είναι αυτός που κατεβάζει από τον ουρανό την χάρη του Θεού ανεβάζοντας αντίστροφα τις προσευχές των πιστών στον ουρανό. Επίσης, ο Ιερέας μετατρέπει τον κόσμο σε παράδεισο και παρόλο που εκείνος προσωπικά δεν κατέχει τίποτα μπορεί να παρέχει τα πάντα στους πιστούς στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Ολοκληρώνοντας, απηύθυνε πατρικές συμβουλές προς τον νέο Πρεσβύτερο συνιστώντας του η Ιερατική αποστολή του στον κόσμο να χαρακτηρίζεται από τον αδιάλειπτο αγώνα για την σωτηρία των ψυχών που ανέλαβε να διαποιμένει καθώς και την απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον Θεό.

Επιπρόσθετα προσκάλεσε όλους τους παρισταμένους και όλους τους Κορινθίους, στο παραδοσιακό πλέον κατ᾿ έτος τελούμενο Παγκορινθιακό Προσκύνημα της Τήνου, την προσεχή Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Ιουλίου, ώστε να ολοκληρωθούν και τα φετινά λαμπρά «ΙΑ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2017» με ευλάβεια και προσευχή, όπως δηλαδή αρμόζει σε πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.