Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα λειτούργησε την Κυριακή (19.6.2022) των Αγίων Πάντων, στην Αγία Τριάδα Κύμης, για τελευταία φορά ως Διάκονος ο πατήρ Πρόδρομος Γκέγκες, αφού την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα τελεσθεί η εις πρεσβύτερον χειροτονία του από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.Σεραφείμ, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής.

Στην προσφώνησή του ο Εφημέριος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ελευθέριος, ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ο Διάκονος π. Πρόδρομος εγκαταλείπει την Παρασκευή τις πτερυγες της περιστεράς του άμβωνα επι των οποίων τοποθετούσε για την ανάγνωση το ιερό ευαγγέλιο, διότι θα ανέλθει στον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης. Θα στέκεται εις το κέντρο της Αγίας Τραπέζης δια να τελεί το μέγα μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και από τη ωραία πύλη θα ευλογεί τον λαό του Θεού».

Ο π. Ελευθέριος τον συνεχάρη διά την πνευματική του πρόοδο, την ταπείνωση και τις αρετές που τον κοσμούν και τους αγώνες του στην πνευματική ζωή, την καλήν συνεργασία στα πνευματικά και υλικά έργα της εκκλησίας και του ευχήθηκε να συνεχίσει με προθυμία την πορεία της μοναχικής και ιερατικής διακονίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.