Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024, συνευχομένων εντός του Ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη Ιακώβου Αθανασίου, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και πριν το Αποστολικό ανάγνωσμα, ο Παναγιώτατος, μετά από πρόταση του Προϊσταμένου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σπυρίδωνος Καλαϊτζόγλου, χειροθέτησε σε Αναγνώστες τους φοιτητές Ματθαίο Ντούμπι, Νικόλαο Ντύντλερ και Θεοφάνη Μουρσελά.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Φιλόθεος εξήγησε στους πιστούς περί του βαθμού του Αναγνώστου και προέτρεψε όλους να μελετούν τον Λόγο του Θεού.

Μετά τον Χερουβικό Ύμνο χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου ο επί 5ετίαν Διάκονος π. Γεώργιος Μπαλίνια, έγγαμος με δύο τέκνα, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου θεολογίας από το Α.Π.Θ., ο οποίος διηκόνησε έως σήμερα στην Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας και μετά την χειροτονία του θα υπηρετήσει στην Ενορία της Αχειροποιήτου.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την αγάπη του και την στήριξή του, όπως και τον νέο Ποιμενάρχη του κ. Φιλόθεο, παρακαλώντας τον να μην τον λησμονεί ποτέ στις προσευχές του.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος στην ομιλία του και με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μάρκ. 7, 31-37), επεσήμανε το πώς ο Θεός «εξέρχεται των ορίων Αυτού» για να συναντήσει και να θεραπεύσει τον κάθε άνθρωπο και κάλεσε τον νέο Ιερέα να μην παραλείπει ποτέ να εξέρχεται προς τον κόσμο και να δρα ιεραποστολικά, καλώντας όλους να γίνουν μέτοχοι στα θαυμάσια του Θεού.

Οι ευλαβείς χριστιανοί βροντοφώναξαν το «Άξιος» για τον π. Γεώργιο, ο οποίος διακρίνεται για την αγάπη του προς την Εκκλησία, το εκκλησιαστικό φρόνημα και το λειτουργικό του ήθος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.