Πανηγυρικά εορτάσθηκε η Σύναξις Πάντων των Αγίων στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπιρείου Σαντορίνης, την Κυριακή των Αγίων Πάντων 11 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται ιδιαιτέρως η ιερά μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον οποίο είναι αφιερωμένο παρεκκλήσιο στον αύλειο χώρο του εν λόγω Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του Όρθρου και κατόπιν προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Ευαγγέλου Πρέκα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Κυριακή των Αγίων Πάντων αποτελεί προέκταση της Μεγάλης Εορτής της Πεντηκοστής, της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία. Αναφέρθηκε στην πληθώρα των γνωστών και αγνώστων Αγίων της εορτής, που όλοι αποτελούν καρπούς του Παναγίου Πνεύματος και που μας καλούν στην μετοχή της αγιότητας του Χριστού.

Απευθυνόμενος προς το νεοχειροτονούμενο ο Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, πατρικώς τον εσυμβούλευσε να έχει αγάπη προς το Χριστό και την Εκκλησία, να είναι ταπεινός στο φρόνημα και να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις για την διακονία των συνανθρώπων του.

Το ιερό αναλόγιο διηκόνησαν ο πρωτοψάλτης κ. Ευτύχιος Μαρκοζάννες, ο ιεροψάλτης της Ενορίας του Εμπορείου κ. Θεοδόσιος Φουστέρης, οι ιεροψάλτες κ.κ. Παναγιώτης και Ευάγγελος Βάλβης και σπιυδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας ετίθετο για προσκύνηση το ιερό λείψανο του εορτάζοντος Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος παρέστησαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας.

Ο νέος πρεσβύτερος θα αναλάβει ως Εφημέριος τη διακονία της Ενορίας του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.