Χαρμόσυνα νέα από την Ακτή Ελεφαντοστού!

Σε μια λαμπρή τελετή γεμάτη πνευματικότητα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού στο Αμπιτζάν, την Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 16 Ιουνίου 2024.

Παρά τις καταρρακτώδεις βροχές, πλήθος πιστών από την Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά και από το Λίβανο, τη Συρία και τη Γαλλία, γέμισαν τον Ναό για να λάβουν μέρος στην ιερή τελετή και να ζήσουν την ευλογία της Εκκλησίας.

Σε μια συγκινητική στιγμή, ο Σεβασμιώτατος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον έως πρότινος Διάκονο π. Barnabé Koyo. Ο π. Βαρνάβας, προστίθεται πλέον στον Ιερό Κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ενισχύει την Ιερά Μητρόπολη Άκκρας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους 318 Αγίους Πατέρες της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου και στο Σύμβολο της Πίστεως, τονίζοντας τη διαχρονική σημασία της Ορθόδοξης πίστης. Συγχαίροντας τον π. Βαρνάβα, ο Μητροπολίτης τόνισε τον ρόλο του ως κρίκου στην αδιάκοπη αλυσίδα της Αποστολικής Διαδοχής, καλώντας τον να διακονεί με ζήλο το Ευαγγέλιο και να αγιάζει τους πιστούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους παρευρέθηκαν, τονίζοντας ιδιαίτερα την αφοσίωση του Λιβανέζου ιατρού Dr Bassid, Επίτιμου Προέδρου της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας, και του κ. Sylvère Koyo, Υπεύθυνου Έργων της Κοινότητας, στην υποστήριξη της Τοπικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας, η Ιερά Μητρόπολη Άκκρας ευχήθηκε στον π. Βαρνάβα υπηρεσία γεμάτη αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους.

Η χειροτονία του π. Βαρνάβα αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την Ορθόδοξη Κοινότητα της Ακτής Ελεφαντοστού, σηματοδοτώντας την ακμάζουσα πνευματικότητα και την αφοσίωση στην πίστη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.