Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 16 Ιουνίου 2024, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού Αμπιτζάν, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Άκκρας κ. Δανιήλ.

Από ενωρίς το πρωί, ο Ναός ήταν γεμάτος από πιστούς, παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την Ακτή Ελεφαντοστού τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β, χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον έως πρότινος Διάκονο π. Barnabé Koyo, ο οποίος συγκαταλέγεται στον Ιερό Κλήρο του παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στην Ιερά Μητρόπολη Άκκρας.

Ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τους πιστούς Ιβοριανούς, Λιβανέζους, Σύριους, Γάλλους Ορθοδόξους που προσήλθαν στον Ναό, για να λάβουν την ευλογία της Εκκλησίας και να γνωρίσουν τον νέο ποιμενάρχη τους.

Ο Μητροπολίτης στην ομιλία του αναφέρθηκε στους 318 θεοφόρους Αγίους Πατέρες της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου στην Νίκαια της Βιθυνίας και στην πίστη της Εκκλησίας, οι οποίοι συνέγραψαν το Ιερό Σύμβολο της Πίστεως, το οποίο από το 325 μ.Χ. έως σήμερα απαράλλακτο, χωρίς προσθήκες ή αφαιρέσεις, αναγιγνώσκουμε στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έτσι και ο νεοχειροτονηθείς ιερέας π. Βαρνάβας προστίθεται στην αδιάκοπη αλυσίδα της Αποστολικής Διαδοχής των Αγίων Πατέρων μας, αφού θα κηρύττει το Ευαγγέλιο του Χριστού, την πίστη των Πατέρων και θα επιτελεί το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ευλογών και αγιάζων τους πιστούς της Ακτής Ελεφαντοστού.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την πνευματική χαρά που του προσέφεραν καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στη χώρα.

Εξαιρέτως, ευχαρίστησε τον Λιβανέζο ιατρό Dr Bassid, Επίτιμο Πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας, ο οποίος όλα τα έτη στηρίζει την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον κ. Sylvère Koyo, Υπεύθυνο Έργων της Κοινότητας, ο οποίος μεριμνά για τα θέματα της Κοινότητας.

Προσευχόμαστε, ο νέος Πρεσβύτερος π. Βαρνάβας, της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που παροικεί στην Ακτή Ελεφαντοστού, να υπηρετήσει με αγάπη τον Θεό και τους ανθρώπους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.