Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Σερίφου, το οποίο είχε κατακλυστεί από την πάνδημη παρουσία των Σεριφίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί και χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Ευδόκιμο Καραπαντελάκη, υπό τις επευφημίες και τα ακατάπαυστα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανέφερε τα εξής: «…. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα χαρμολύπης για το Μοναστήρι μας. Οι Πατέρες χρησιμοποίησαν αυτή την ωραία λέξη για να χαρακτηρίσουν την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Για μας, σήμερα είναι ημέρα λύπης, καθώς δεν βρίσκεται ανάμεσα μας ο καλός μας Ηγούμενος, αοίδιμος Αρχιμανδρίτης Μακάριος, αλλά και ημέρα χαράς, διότι χειροτονείται ένας νέος Πρεσβύτερος, ο μέχρι τώρα διάκονος Ευδόκιμος Καραπαντελάκης…»

Ανεφέρθη, επίσης, στο έργο και την προσφορά του μακαριστού Ηγουμένου Μακαρίου προς την Ιερά Μονή Ταξιαρχών, και απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο του υπεγράμμισε ότι « από σήμερα αναλαμβάνει τέσσερις σταυρούς διακονίας, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών και στις Ενορίες Παναγίας, Γαλανής και Καλίτσου »

« Το ποίμνιο», προσέθεσε, «είναι μικρό, αλλά και η Πεντηκοστή έγινε σε μία δράκα ανθρώπων, που όμως εξαπλώθηκαν σε όλη την οικουμένη! Το ποίμνιό σου αποτελείται από ανθρώπους ευσεβείς, απλοϊκούς και πιστούς, των οποίων να γίνεις στοργικός πατέρας, να συγχωρείς τα λάθη τους, να είσαι διδάσκαλος του Ευαγγελίου, ο λόγος σου να είναι πάντα παραμυθητικός και παρακλητικός, να δέχεσαι με υπομονή και μεγαθυμίατις παρατηρήσεις τους, και συγκηρυναικώς να αντιμετοπίζεις τις ανάγκες τους.»

Ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου, Αρχιμ. Ευδόκιμο, και την Αδελφότητα, η οποία νυμφαγώγησε τον νέο Πρεσβύτερο στην ισάγγελο Μοναστική Πολιτεία και τον εισόδευσε ως Διάκονο στον ιερό Κλήρο, και συνεχάρη τους παρισταμένους γονείς του Ανδρέα και Νεκταρία και τον αδελφό του Αλέξανδρο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μνημόσυνο του αείμνηστου Ηγουμένου Μακαρίου.
Τέλος, ο νεοχειροτονηθείς Πρεσβύτερος, διανέμων το αντίδωρο και αναμνηστικές ευλογίες, εδέχθη τα συγχαρητήρια και τις ευχές των πιστών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.