Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη χειροτονία στο δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης του Διακόνου της Μονής π. Μωϋσή (κατά κόσμον Παρασκευά) Παλέτα. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στην ιερωσύνη, στην αξία της αφοσίωσης, και στον φόβο Θεού που πρέπι να έχει ο κληρικός.

Στη Θεία Λειτουργία και τη Χειροτονία παρευρέθηκαν ο παν. αρχιμ. Γέρων Σεραφείμ, Καθηγούμενος της Ι.Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων με την συνοδεία του, ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Κάστιζας της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, ο αιδ. πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Ρισάνος της Μητρόπολης Πειραιώς, ο ιερολογιώτατος Διάκονος π. Σιλουανός της Μητρόπολης Πειραιώς, καθώς και πατέρες της Μητροπόλεώς μας.

Κατά την απόλυση μίλησε ο Γέροντας της Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμπαράσταση και την αγάπη του προς το Μοναστήρι και τα πρόσωπα της Μονής, αναφέροντας ότι ο Σεβασμιώτατος αναδεικνύεται σε προστάτη των Μονών.

Στη συνέχεια παρατέθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.