Ι.Μ. ΙΛΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Την Κυριακή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, τελέστηκε από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα η χειροτονία εις πρεσβύτερον του π. Διονυσίου Λαμπρόπουλου, υιού ιερέως και εγγονού ιερέως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η χειροτονία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως, συλλειτουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Δάρδανου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της αυτής Μητροπόλεως Πρωτ. Ακίνδυνου Δάρδανου, του Πρωτοσύγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμανδρίτη Νικοδήμου Αθανασίου και άλλων ιερέων, μεταξύ των οποίων του πατρός του χειροτονηθέντος, π. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου.

Ο νέος πρεσβύτερος στον χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στη «στενή οδό» που οφείλει να βαδίζει κάθε κληρικός κατά τη διακονία των πιστών και στις αρετές που πρέπει να έχει για να πετύχει σε αυτή τη διακονία. Παράλληλα μνημόνευσε και ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του.

Αντιφωνώντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την αξία απάρνησης του εαυτού και της άρσης του προσωπικού μας σταυρού, στάσεις που πρέπει να καθορίζουν την ιερατική διακονία.

Παρέστησαν ο βουλευτής κ. Ιωάννης Λοβέρδος, ο δήμαρχος Πετρουπόλεως κ. Βλάχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φιλίππου και ο αντιδήμαρχος κ. Λάππα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.