Με μεγάλη συρροή πιστών εορτάσθηκε και φέτος στην καρδιά του καλοκαιριού η λαμπρά Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού σε όλες τις ενορίες και Μονές της Μητροπόλεως. Ιδιαιτέρως εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ενορίας Παραλίας Οφρυνίου Τούζλας.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου, εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός με την συμμετοχή πλειάδος Ιερέων της Μητροπόλεως χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένος υπό πλειάδος Ιερέων. Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης αναφερόμενος στο βαθύτερο νόημα της Μεταμορφώσεως με βάση το κοντάκιο της εορτής.

Πριν το τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως στους δρόμους της ενορίας με τη συμμετοχή των αρχών του τόπου και χιλιάδων προσκυνητών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 6 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου πλαισιουμένου υπό ιερέων και διακόνων της Μητροπόλεως.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης εκήρυξε τον Θείον Λόγον προς το κατάμεστο από κόσμο εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Θείο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και στον φωτεινό βίο των πιστών ανθρώπων.

Μετά την Μεγάλη Είσοδον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του τέταρτου Διακόνου της Μητροπόλεως π. Χαραλάμπους Ζαπουνίδη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του κατά την χειροτονία ετόνισε στον νέον Πρεσβύτερον τα ειδικώτερα νέα καθήκοντα του ως πρεσβυτέρου, συμβουλεύοντας τον να πολιτευθεί με πίστη στο Θεό, φρόνημα εκκλησιαστικό, με υπακοή στον Επίσκοπο και αγάπη προς το ποίμνιο της ενορίας του.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τα προσφερθέντα από τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής σταφύλια τα οποία ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.
Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.