Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον ενοριακό Iερό Nαό των Αγίων Αναργύρων στον Οξύλιθο (επαρχίας Κύμης).

Ο κ. Σεραφείμ λείτούργησε με συλλειτουργούς τον Αρχιμ Αντώνιο Αγγελόπουλο, τον Πρωτοπρ. Δημήτριο Βαρσάμο εφημέριο ενορίας Μονοδρίου τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Νάνο, τοποτηρητή του ιερού ναού και εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου Οξυλίθου, και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή, Απόστολο Μπάκουλη και Ιωάννη Αντωνίου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ιωάννου Αντωνίου, έγγαμου κληρικού ο οποίος θα αναλάβει την οργανική θέση του νέου εφημερίου στον προαναφερθέντα ιερό ναό.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στην σύντομη ομιλία του προς τον χειροτονούμενο αναφέρθηκε στην αξία της ιερωσύνης όπως την παρουσιάζουν οι πατέρες της εκκλησίας και η εκκλησιαστική παράδοση, ενώ απηύθηνε πατρικές συμβουλές στον χειροτονούμενο για την ιερατική διακονία του που αναλαμβάνει μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου.

Ο νεοχειροτονηθείς με τον λόγο του πριν την χειροτονία συγκίνησε με τα εγκάρδια λόγια του, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την πατρική και απεριόριστη αγάπη και στην πνευματική καθοδήγηση στην ιερατική ζωή του.

Επίσης αναφέρθηκε και στον πνευματικό του π. Δημήτριο Βαρσάμο, στους οικείους του και στους πιστούς που τον τίμησαν με την παρουσία τους.

Στη συνέχεια τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ανέλυσε με θεολογικό και φωτισμένο λόγο την σημασία της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, την οποία και ανέπτυξε στο εκκλησίασμα.

Να αναφερθεί ότι μεταξύ των πιστών, παρέστη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Οξυλίθου κ. Κλαίρη Κατσαρή.

Εκ του αναλογίου έψαλαν ο Λαμπαδάριος του ιερού παρεκλήσιου Αγίου Φανουρίου Ιλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Στυλιανός Καρράς με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.