ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ι. Μ. Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη και άλλους κληρικούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, λειτούργησε και κήρυξε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά, κοντά στη Λευκωσία.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διἀκονο Φανούριο Πρίμα, έγγαμο, απόφοιτο της Ιερατικής Σχολής, ο οποίος θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στα Λατσιά.

Ο Μακαριώτατος, στο Κοινωνικό, κήρυξε τον θείο Λόγο, ερμηνεύοντας τη ευαγγελική περικοπή. «Με την παραβολή των ταλάντων, είπε ο Μακαριώτατος, ο Κύριος θέλει να μας παρουσιάσει τα δώρα και τα χαρίσματα, που ο Θεός έχει δώσει στον άνθρωπο.

Ο καθένας, πρέπει να καλλιεργήσει και να αναδείξει τα χαρίσματα του. Δηλαδή, να προσφέρει με πολλή αγάπη τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του.

Έτσι θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί στην καρδιά του την αγάπη και την επιβράβευση του Ιησού Χριστού. Όταν ο άνθρωπος εργάζεται και καλλιεργεί τα χαρίσματά του δείχνει πως αγαπά το Θεό και τους άλλους ανθρώπους.

Τους προσφέρει με την εργασία και τις υπηρεσίες του πολλά πνευματικά και υλικά αγαθά.

Οι εγωιστές όμως, βλέπουν μόνον τα δικά τους συμφέροντα και παραβλέπουν τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων. Όποιος αρνιέται το τάλαντο της αγάπης, ο Κύριος τον απορρίπτει οριστικά. Αυτό γίνεται, γιατί ο άνθρωπος μόνος του προτιμά τον εγωισμό και έτσι χωρίζει τον εαυτό του από τον Θεό της αγάπης».

Λίγο πριν το τέλος, ευχόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα, ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι ο π. Φανούριος, προετοιμάστηκε από μικρή ηλικία μέσα σε οικογενειακό πνευματικό περιβάλλον, για να φθάσει σήμερα με απλότητα και ταπείνωση να καταξιώνεται της Χάριτος και της ευλογίας του Παναγίου Πνεύματος και να εισέρχεται στις τάξεις του ιερού πρεσβυτερίου.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι ο νέος πρεσβύτερος προσέρχεται στα Άγια των Αγίων με πλήρη συνείδηση στο έργο της διακονίας στην Εκκλησία και της προσφοράς προς τον άνθρωπο μέσα στο σύγχρονο κόσμο.

Ο π. Φανούριος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων, μοίρασε αναμνηστικά της χειροτονίας του σε όλο το εκκλησίασμα και παρέθεσε δεξίωση για όλο τον κόσμο στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του ναού.

Στη Θεία Λειτουργία, ανάμεσα στο πλήθος του κόσμου, παρόντες ήταν κι ο Δήμαρχος των Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς και ο Αντιδήμαρχος κ. Κύπρος Φιλίππου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.