Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιεροπρέπειας τελέστηκε από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στον εκ μεταθέσεως πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Μάρκου στον Αρχάγγελο, σήμερα Κυριακή του Θωμά, η σε πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου Θωμά Κωστή από τη Λευκωσία.

Μακαριώτατος χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Ο Μακαριώτατος, στο Κοινωνικό κήρυξε τον θείο λόγο και ερμήνευσε την χαρά που αισθάνθηκαν οι απόστολοι όταν πρωτοείδαν τον Κύριο αναστημένο και επικεντρώθηκε στην αντίδραση του αποστόλου Θωμά, ο οποίος έθεσε τη λογική πάνω από την πίστη στα όσα είχε ακούσει από τον ίδιο τον Χριστό, κι έφθασε στο σημείο να απαιτήσει απτές αποδείξεις για τη γνησιότητα του Χριστού.

Επίσης, ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος με νουθεσίες προς το νέο πρεσβύτερο της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, π. Θωμά Κωστή, επισήμανε ότι η ευθύνη του ποιμένος των ψυχών είναι πολύ μεγάλη και ως χάρισμα δίνεται σε λίγους.
Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο οφείλουν όλοι οι υπό του Αγίου Πνεύματος χειροτονηθέντες, να ενεργούν, να ομιλούν, να νουθετούν και να διάγουν εν γένει με άμεμπτη βιοτή και να παρίστανται ενώπιον του αγίου θυσιαστηρίου καθαροί και άμωμοι, άξιοι εκπρόσωποι όλου του ποιμνίου.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος, θέλοντας να τιμήσει τον σεβαστό π. Θωμά, τόν προχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο.

Ο νέος πρωτοπρεσβύτερος, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, κάτοχος πτυχίου φιλολογίας και έμπειρος γραφίστας.
Επίσης, ο Μακαριώτατος προέβη στη χειροθεσία τεσσάρων αναγνωστών, των Σταύρου Σταυρινίδη, Γεωργίου Χατζηχριστοδούλου, Αντωνίου Ασσιώτη και Νικολάου Γιαννακού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο νεοχειροτονηθείς π. Θωμάς δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και προσέφερε αναμνηστικά δώρα και κεράσματα σε όλους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.