Την πρωΐαν της Τετάρτης 7-12-2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Καλύμνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του ευλαβεστάτου Εμμανουήλ Τρικοίλη του Αθηναγόρα και της Ευτυχίας.

Ο Μητροπολίτης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού και ιερέων της νήσου. Την χειροτονία παρηκολούθησαν συγγενείς του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών. Ο Μητροπολίτης μας, ευλόγησε τον νέο ιεροδιάκονο στην Ωραία Πύλη, στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές, και κατόπιν στην Ωραία Πύλη, ενεδύθη τα Διακονικά άμφια. Σε κάθε ένα απ’ αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο νέος ιεροδιάκονος εδέχθη τις ευχές του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, και του εκκλησιάσματος.

Άξιος ο νέος Ιεροδιάκονος!

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

Το οφφίκιο του αρχιμανδρίτου απένειμε το εσπέρας της Τετάρτης 7-11-2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, στον Ιερομόναχο Κασσιανό, κατά τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Καλύμνου, στην οποία είναι Εφημέριος.

Ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κληρικό της Μητροπόλεώς μας για την πολυετή ταπεινή και αφοσιωμένη διακονία του, καθώς και για τον σεβασμό του προς την τοπική Εκκλησία.

Η τελετή της χειροθεσίας σεμνή, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ανάτασης. ΑΞΙΟΣ!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.