Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αγαλλιάσεως τελέστηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο σήμερα, Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Αχιλλέα Κωνσταντινίδη, αποφοίτου του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο τέλος του όρθρου τελέστηκε η, συμφώνως προς τις τυπικές διατάξεις, εις υποδιάκονο προχείριση τού Αχιλλέα, με την ανάγνωση της συμμαρτυρίας, της ευχής και την τριχοκουρία.

Στο συλλείτουργο που ακολούθησε, προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη Ιωάννου και από πολλούς κληρικούς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει ως διάκονος του Θεού και του Λαού Του, βεβαιώνοντάς τον ότι οι πόρτες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και δή του αρχιεπισκοπικού γραφείου θα είναι πάντοτε ανοικτές για αυτόν.

Επισήμανε, επίσης ότι, ο π. Αχιλλέας, προσήλθε έτοιμος στο μυστήριο της ιερωσύνης, αφού χάριν στην από νηπιότητός του σωστή διαπαίδαγώγησή του από τους γονείς του, έγινε ένας σωστός και ωφέλιμος άνθρωπος στην κοινωνία.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι, παρά την κοινωνική καταξίωση και μόρφωση που είχε ο νέος διάκονος, συνειδητά επέλεξε το δρόμο της ιερωσύνης, γεγονός που μαρτυρεί τον υπερβάλλοντα θείο πόθο και ζήλο του, αλλά κυρίως την ταπείνωσή του, αρετή που θα πρέπει να τον συνοδεύει σε ολόκληρη την ιερατική του πορεία.

Ο π. Αχιλλέας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την μεγάλη τιμή και ευλογία που είχε να δεχθεί από τα χέρια του τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες στον πνευματικό του ανάδοχο π. Μιχαήλ Πηγασίου, τους κατά σάρκα και πνεύμα συγγενείς του κληρικούς π. Μιχαήλ Ευθυμίου και π. Σπυρίδωνα Σταυρή και σε όλους όσοι παρευρέθηκαν σ’ αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για αυτόν.

Με λόγια αναστασίμου χαράς απευθύνθηκε και προς τους σεβαστούς γονείς του, αδελφό και σύζυγο, οι οποίοι στέκονται συνεχώς συμπαραστάτες στην ζωή του.

Επίσης, ευχαρίστησε τη Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους, η οποία ανέλαβε μέρος των εξόδων της χειροτονίας του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πλούσιο κέρασμα στην παρακείμενη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού και ο νεοχειροτονηθείς διάκονος προσέφερε αναμνηστικά και κεράσματα σε όλο το εκκλησίασμα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.