Σήμερα, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, που βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, τελέστηκε η χειροτονία του Μοναχού Φιλουμένου, αυτάδελφου κατά σάρκα του Ιεροδιακόνου Ελπιδίου, ενός εκ των διακόνων του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Μπακόπουλο, Ηρακλείδιο Κλεάνθους, του οποίου ο νεοχειροτονηθείς είναι πνευματικό τέκνο, Δημητριανός Πέτσας, και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ Μισιαούλη και Ελπίδιο. Στη χειροτονία τελετάρχησε ο Πρωτοσυγγελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

Στον λόγο του προς τον π. Φιλούμενο, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο μυστήριο της ιερωσύνης και προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να αγωνίζεται, να προσεύχεται, ομού μετά του αυταδέλφου του, ώστε να αποκτήσουν τις αρετές των Αγίων Κυπρίων αυταδέλφων Φιλουμένου και Ελπιδίου.

Τα ονόματα δόθηκαν προς τιμή των 2 αυταδέλφων Κυπρίων Αγίων, Φιλουμένου και Ελπιδίου.

Ο π. Φιλούμενος αποτελεί μέλος της αδελφότητας του υπό ανέγερση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, παρά την κοινότητα Αγίας Βαρβάρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.