Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 το πρωί κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου Ευστρατίου Δαλδαρά στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στο προ της χειροτονίας λόγο του ο π. Ευστράτιος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της πνευματικής πορείας του και όλους τους παρισταμένους αρχόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, του οποίου την πατρική αγάπη και καθοδήγηση υπογράμμισε, και καταλήγοντας στον πνευματικό του πατέρα Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Σπυρίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Γιαννιτσών και Προϊστάμενο του ιερού ναού, και την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη για την διαρκή πνευματική και υλική στήριξή τους.
Προσφωνώντας τον ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευλάβεια, στην ευαισθησία και την ευάρεστη διακονία του και τόνισε ότι ο ιερεύς είναι εκείνος που εκτελεί την εντολή του Κυρίου: «τοῦτο ποιεῖτε εἰς τὴν ἐμὴν ἀνάμνησιν» (Λκ. 22,19). Δηλαδή να τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. «Το κύριο έργο σου είναι να εφαρμόζεις αυτή την σωτήρια εντολή του Κυρίου», είπε χαρακτηριστικά, «πιο πάνω από τον εαυτό σου και από την την οικογένειά σου ακόμα θα πρέπει να έχεις το υπούργημα της ιερωσύνης». Αναφέρθηκε ακόμη στο υπεύθυνο έργο που πρέπει να επιτελέσει στην νέα ενορία του εκφράζοντας βεβαιότητα για την επιτυχία του. Προσέθεσε ακόμη ότι στους πειρασμούς που θα συναντήσει θα πρέπει να θυμάται ότι: «μείζων ἐστὶν ὁ ἐν ὑμῖν ἢ ὁ ἐν τῷ κόσμῳ» (Α΄ Ἰω. 4,8). Δηλαδή ότι η δύναμη της χάριτος του Θεού είναι ισχυρότερη από κάθε πειρασμό που μπορεί να συναντήσει. Τέλος ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι, εφόσον επιτελέσει το έργο του με ευγένεια προς τους ανθρώπους και με αγάπη προς τον Θεό, θα έχει πολύ καλή καρποφορία, την οποία και ευχήθηκε.
Στην Θεία Λειτουργία μετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης καθώς και κληρικοί της περιοχής και άλλων Μητροπόλεων. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

Ο π. Ευστράτιος είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως διάκονος υπηρέτησε στον ιερό ενοριακό ναό Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών συμμετέχοντας ενεργά και στο πολύπλευρο φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της ενορίας και της Ιεράς Μητροπόλεως. Στο εξής θα εφημερεύει στην ενορία Αγίου Χαραλάμπους Παραλίμνης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.