Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης το διήμερο 20-21 Μαΐου 2024 στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου. Ο Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη τιμώνται ιδιαιτέρως στο Ιερό Προσκύνημα, καθότι αποτελούν τους κτίτορες αυτού, αφού η ανέγερσή του αποτελεί την εκπλήρωση του τάματος της […].

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης το διήμερο 20-21 Μαΐου 2024 στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη τιμώνται ιδιαιτέρως στο Ιερό Προσκύνημα, καθότι αποτελούν τους κτίτορες αυτού, αφού η ανέγερσή του αποτελεί την εκπλήρωση του τάματος της Αγίας Ελένης, το οποίο έκανε κατά την πραγματοποίηση του μεγάλου ταξιδίου της για τα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να βρει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας. Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Κυρίλλου Ρούσσου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας Πάρου. Ο χειροτονηθείς Ιερομόναχος βαθύτατα συγκινημένος ευχαρίστησε τον Θεό, την Κυρία Θεοτόκο, τους προστάτες Αγίους της Μονής του, τον Σεβασμιώτατο, τον Γέροντά του και όλους όσοι τον στήριξαν κατά την διάρκεια της διακονίας του. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το μεγαλείο της Ιερωσύνης και λαμβάνοντας αφορμή από την φράση του Αποστόλου Παύλου στο σχετικό Ανάγνωσμα της εορτής «Ουκ εγενόμην απειθής τη ουρανίω οπτασία», εξέφρασε την θερμή ευχή προς τον Χειροτονούμενο να βαδίσει καθ’ όλη την διάρκεια της Ιερατικής του διακονίας έτσι ώστε να μην γίνει και εκείνος ποτέ «απειθής» στο μέγα θαύμα της Ιερωσύνης που αποτελεί την μεγαλύτερη δωρεά του Θεού προς τον άνθρωπο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.