Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, αλλά και απλότητα και με τις ευχές και ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’, ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως π. Σωτήριος (Salvatore) MALILA χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο π. Σωτήριος είναι από τους πρώτους, μεταξύ των περίπου 30.000 Ορθοδόξων, που βάπτισε ο Σεβ. Δημήτριος το 2005 στην Κεντρική Τανζανία, στην πόλη της IRINGA (σημερινή Επισκοπή Αρούσας).

Το συγκινητικό μυστήριο τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στο Νταρ Ες Σαλαάμ και την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, μέλη της Ρωσικής Πρεσβείας (εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλες τις δυσκολίες με το πατριαρχείο της Μόσχας, πολλοί ρώσοι πιστοί συνεχίζουν να εκκλησιάζονται στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό), αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς από την φυλή των Wagogo, οι οποίοι μετά την πανηγυρική «Τράπεζα Αγάπης» πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον Ιερέα από την φυλή τους.

Ο π. Σωτήριος θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για τις 5 νέες ενορίες, στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως MOROGORO, προς την διοικητική πρωτεύουσα της Τανζανίας DODOMA, όπου ήδη έχουμε κτίσει τα τελευταία πέντε έτη 2 νέους Ιερούς Ναούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.