Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας η εις Διάκονον χειροτονία του εγγάμου Εκπαιδευτικού κ. Αθανασίου Κώτσου, υπευθύνου των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως. Ο νέος Κληρικός υπηρετεί ως Μαθηματικός στο 2ο Λύκειο Λεβαδείας και είναι πατέρας τεσσάρων τέκνων.

Στη Θ. Λειτουργία, που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε τη χειροτονία, πλαισιούμενοι από ιερείς, συγγενείς και φίλους του νέου Διακόνου.

Ο χειροτονούμενος στο λόγο του ανέφερε ότι αναλογίζεται την αξία και το μεγαλείο της ιερωσύνης και αισθάνεται φόβο και δέος για το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει και παρακαλεί για το έλεος του Θεού και ζητάει τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και όλων των Αγίων. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ευχαριστώντας τον κυρίως για το δώρο της ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο για την αγάπη του, την οικογένειά του και όσους του στάθηκαν μέχρι τώρα στη ζωή του.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στο λόγο του αναφέρθηκε στην συνειδητή απόφαση που πήρε ο χειροτονούμενος να ενταχθεί στις τάξεις του ιερού κλήρου της Εκκλησίας μας, απόφαση που πήρε σε ώριμη ηλικία και δεν αποσκοπεί στο βόλεμα, αλλά αποτελεί θυσιαστική επιλογή, αφού είναι ένας ήδη επαγγελματικά επιτυχημένος μορφωμένος νέος, που επέλεξε να υπηρετήσει την Εκκλησία ως εθελοντής και άμισθος κληρικός. Αναφέρθηκε στον ευγενή χαρακτήρα και την υπακοή του χειροτονούμενου, τον οποίο γνωρίζει από μικρό παιδί, και ευχήθηκε να έχει τον ίδιο ζήλο στην ιερατική του ζωή και πορεία. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του Διακόνου μέσα στην Εκκλησία, που είναι ανάθεση έργου και υπηρεσίας και όχι υπεροχικής εξουσίας.

Στο κοινωνικό μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια για τον χειροτονηθέντα, μίλησε για την γνωριμία τους και τόνισε ότι ο π. Αθανάσιος αποδέχθηκε την κλήση του Θεού και εισήλθε στις τάξεις του ιερού κλήρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο επισκέφθηκαν την Κατασκήνωση της Μητροπόλεως, ακριβώς κάτω από το Μοναστήρι, όπου τους υποδέχτηκαν τα στελέχη και τα μικρά κορίτσια της Α΄ κατασκηνωτικής περιόδου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.