Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλαχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας μετέβη το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στο Νεοχώρι Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Παπαδάκη, υιού του π. Γρηγορίου Παπαδάκη, οποίος διακονούσε δεκαπέντε χρόνια το αναλόγιο της ενορίας Νεοχωρίου και εισήλθε στον έγγαμο κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος δόξασε τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην πνευματική του πρόοδο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στο Θείο Λόγο του, συνεχάρη τον νέο εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντος να υπηρετήσει την Εκκλησία, του απηύθηνε πατρικές συμβουλές και εξέφρασε τις ευχές του στην υψίστης σημασίας αποστολή του.

Το ιερό αναλόγιο διακόνησε ο Άρχων Διδάσκαλος του Ψαλτήρος της του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Ιωάννης Δαμαρλάκης μετά της χορωδίας του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.