Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και πνευματικής χαράς τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Μύρτου, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Εμμανουήλ Μπιτσικάκη, πτυχιούχου της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, ο οποίος κατάγεται από τον Κερατόκαμπο Βιάννου.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο Υποδιάκονος εξέφρασε τη βαθιά συγκίνηση του για την προσωπική του Πεντηκοστή, καθώς λαμβάνει «το μέγα αυτό αξίωμα της Ιερωσύνης, που κατά τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, υπερέχει και αυτού του βασιλικού αξιώματος», και υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει διακονος, ταπεινός υπηρέτης και εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού.

Επίσης ο χειροτονηθείς ευχαρίστησε όλους όσοι συντέλεσαν για να φθάσει στη μεγάλη αυτή ημέρα της χειροτονίας του, και ιδιαιτέρως τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, από τα τίμια χέρια του οποίου λαμβάνει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, τους γονείς του, τη σύζυγό του Ειρήνη και τον πνευματικό του πατέρα π. Στυλιανό Γεωργιανάκη.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος απευθύνθηκε με εγκάρδια πατρικά λόγια στον υποψήφιο έως εκείνη τη στιγμή Διάκονο επισημαίνοντας ότι «το χάρισμα της Ιερωσύνης είναι κορυφαίο χάρισμα και δωρεά του Θεού προς τον άνθρωπο και την Εκκλησία Του. Γι᾿ αυτό υπάρχει και λειτουργεί μόνον μέσα στην Εκκλησία.

Όσοι το λαμβάνουν, το λαμβάνουν εκ του Θεού και εκ της Εκκλησίας, και μόνον με τον Θεό και μέσα στην Εκκλησία Του μπορούν να συνεχίζουν να το διατηρούν.

Και όσα πράττουν οι φορείς του Ιερατικού χαρίσματος μόνον προς δόξαν Θεού και για την Εκκλησία Του πράττουν…

Στην ιερά παράδοση και αποστολική διαδοχή προστίθεσαι και συ σήμερα και από μέχρι προ ολίγου λαϊκός γίνεσαι Λειτουργός του Υψίστου για να φέρεις την Ιερωσύνη του Χριστού.

Θα μετέχεις στην ιερουργία της Θείας Ευχαροστίας, θα κοινωνείς τον «Άρτο της Ζωής» και θα συμβάλλεις στην ευταξία και ιεροπρεπή τέλεση της Θείας Λαιτουργίας. Με πολλή χαρά και συγκίνηση η ελαχιστότητά μου, ο χειροτονών Μητροπολίτης και Επίσκοπός σου, ο παριστάμενος ιερός Κλήρος, οι συγγενείς σου και οι περιεστώτες πιστοί σε υποδεχόμαστε στις τάξεις των Κληρικών της ιστορικής Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Εμείς ετούτη την ιερή ώρα ζητούμε από τον Θεό να δώσει άνωθεν τη δωρεά του Αγίου Του Πνεύματος και να σε διατηρήσει σεμνό φύλακα του μυστηρίου της πίστεως με καθαρή συνείδηση, δωρίζοντάς σου τη χάρη του Πρώτου Διακόνου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρα, που ήταν πλήρης πίστεως και δυνάμεως Θεού.

Η χάρη του Θεού θα σε ενδυναμώνει ώστε να αιθάνεσαι και να βιώνεις συνεχώς το διακονικό και θυσιαστικό χαρακτήρα της ιερωσύνης σου, και ο Αρχιποίμην Κύριός μας Ιησούς Χριστός να καθοδηγεί τα διακονικά βήματά σου και να ευλογεί τη ζωή και τα έργα σου, ώστε αυτά να είναι γόνιμα, καρποφόρα και ευάρεστα ενώπιόν Του, και να σηκώνεις επάξια τον βαρύ σταυρό της Ιερωσύνης σου και τον Σταυρό της Εκκλησίας, που σου υπόσχεται «επί ολίγα ης πιστός, επί πολλών σε καταστήσω.

Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου. Αμήν!»

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη χειροτονία έλαβαν μέρος Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και από την περιοχή της Βιάννου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, μεταξύ των οποίων και ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Στυλιανός Γεωργιανάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Βιάννου και Εφημέριος Άρβης, ενώ παρέστησαν οι συγγενείς και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος Διακόνου, καθώς και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Παρέστησαν πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης, ο εορτάζων επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βιάννου κ.κ. Κονδυλάκης, Νικ. Θεοδοσάκης. Θεόδωρος Καρτσάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαχού κ. Ιωάννης Πνευματικάκης κ.α.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.